L’atur registrat a la Conca de Barberà durant aquest mes d’agots ha experimentat una pujada de 32 persones respecte al mes anterior, el que situa la xifra total de desocupats en 1.007 persones, un 11,38% més que el juliol, segons les dades facilitades per l’Observatori del Treball i Model Productiu.

Comparant les xifres amb l’any anterior els resultats són encara més impactants, ja que l’agost de 2019 eren un total de 748 persones les que es trobaven a l’atur dins de la comarca. Aquesta diferència està fortament marcada per les conseqüències de la Covid-19. A més, la nova restricció sanitària que prohibeix reunions de més de deu persones encara ha pronunciat més la falta d’activitat per diversos sectors.

Unes dades que desentonen amb els mesos anteriors, en els quals s’havia disminuït lleugerament el nombre de persones sense feina a la Conca de Barberà i s’havia començat a recuperar les xifres d’aturats intensificades durant els mesos de quarantena.

Les xifres per municipis

Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Senan i Vimbodí i Poblet han patit un augment en el nombre d’aturat. En canvi, els municipis de Blancafort, Sarral, Solivella, Vallfogona de Riucorb i Vilaverd han experimentat un lleu descens del nombre de desocupats. La resta de pobles s’han mantingut a 0.

Pel que fa al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre el nombre de persones desocupades ha crescut en 1.182 durant aquest mes, el que representa un increment del 2,12% respecte al juliol d’aquest mateix any. Pel que fa a les xifres comparades amb l’agost de l’any anterior, l’increment és d’un 35,24%, el que es tradueix en un total de 14.815 aturats més.