La pandèmia derivada de la Covid-19 ha tingut un gran nombre d’afectacions a la societat, provocant canvis i cancel·lacions en un gran nombre d’actes públics que estaven programats al llarg d’aquest any 2020. Una de les festes més conegudes i importants a Catalunya, l’11 de Setembre, no serà una excepció i també es veurà truncada per aquesta nova normalitat.

Des de l’ANC de la Conca de Barberà han volgut mantenir l’essència d’aquesta festivitat però evitant el contacte social, per això han creat una original iniciativa que es basa a col·locar sabates en nom de totes les persones que voldrien participar físicament en la tradicional manifestació de l’11 de setembre. L’agrupació s’encarregarà de recollir les sabates dels participants al llarg de tota la comarca i de col·locar-les el mateix dia de la Diada a la plaça de Sant Francesc de Montblanc.

A l’Espluga de Francolí el punt de donació on es podran entregar les sabates són la Floristeria Civiflor i el supermercat Coaliment Joan Poblet. Cal remarcar que les sabates no es retornaran, ja que es donaran a entitats socials.

ÀUDIO: El president de l’ANC a la Conca de Barberà, Jordi Saumell, explica en què consistirà l’acte a la plaça de Sant Francesc.

Les xarxes socials donaran visibilitat als participants

A part d’aquesta iniciativa, l’ANC demana a totes aquelles persones que vulguin participar en la diada que comparteixin les seves fotografies de com viuran aquest dia tan atípic a les xarxes socials amb l’etiqueta #11SALaConca i ho facin amb la samarreta que commemora la Diada aquest any juntament amb el lema “Avui és 11 de setembre i porto la samarreta”. També se celebrarà un programa de ràdio especial amb testimonis i experts en el tema.

Des de la mateixa Assemblea reconeixen que aquest any serà difícil poder mesurar l’índex de participació que tindrà la Diada, per això demanen a la població que participi en aquestes activitats fent-se visibles a les xarxes socials i seguint les diferents iniciatives organitzades des de l’Assemblea.

ÀUDIO: Jordi Saumell assegura que no serà fàcil mesura la participació d’enguany a la Diada