Els ajuntaments, les entitats juvenils i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà han apostat aquest estiu per oferir propostes compatibles i adaptades a la nova normalitat que viu el país. D’aquesta manera, s’han realitzat nou setmanes de la Joventut amb prop de 100 activitats culturals, lúdiques, musicals i gastronòmiques. Al mes de juliol es va dur a terme el Faistiu a l’Espluga de Francolí, i al mes d’agost s’han dut a terme setmanes de la Joventut a Vimbodí i Poblet, Solivella, Sarral, Barberà de la Conca i Blancafort.

Per dur a terme totes les activitats, s’ha tingut molta cura dels espais escollits, buscant aquells que permetin limitar l’aforament i utilitzant cadires i taules per a assegurar la distància de seguretat. A la vegada, s’han evitat aglomeracions i s’ha tingut control de les persones participants per poder-les localitzar en cas d’haver-hi un positiu entre els assistents. Això s’ha fet amb la realització d’inscripcions per a quasi totes les activitats.

Activitats adaptades a les noves mesures sanitàries

Des de l’Oficina Jove s’ha dissenyat i organitzat l’activitat ‘Stop Barreres’, dedicada a sensibilitzar sobre les barreres arquitectòniques que hi ha als diversos municipis de la comarca. S’ha dut a terme a Sarral, Solivella, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet amb més de 80 participants. Una altra activitat que ha tingut lloc a uns quants municipis és la ‘Pastanaga assassina’, un joc de rol que aquest any ha tingut algunes modificacions per tal d’adaptar-se a les mesures sanitàries. S’han organitzat partides a Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Solivella i Vilaverd, i hi han participat prop de 100 joves.

El Parc mòbil de bicicletes i el taller de manteniment de motocicletes també s’ha dut a uns quants pobles, entre ells Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Pira, Solivella i Vilaverd. Montblanc que enguany no ha pogut realitzant el Festalateva ha proposat els ‘Dimarts joves’ i les ‘Nits d’estiu’ amb un total de 12 propostes, com per exemple un scape room, un taller de teatre per a joves, un concert amb la Bandarra Street, Arran de terra. Cobla i vi o un espectacle d’acrobàcies amb la Trupe del Trape.

Activitat ‘Stop Barreres’ realitzada a Blancafort
Vermut artístic dut a terme a Sarral
Parc de Trànsit a Santa Coloma de Queralt

 

Altres activitats que s’han dut a terme aquest estiu des de les regidories de Joventut són la presentació del conte confinat i la Gimcana amb Dracactiu de Pira, l’entrega dels premis del concurs del confinament de Montblanc, el torneig de futbol de Santa Coloma de Queralt o la pujada al Tallat amb observació d’estels a Solivella.