El Festival Essències, hauria celebrat aquest cap de setmana la seva cinquena edició a Montblanc. És un altre dels espais culturals que s’ha vist afectat per la pandèmia i que tampoc es podrà celebrar. Per l’organització del festival suspendre l’edició suposa un gran esforç, tot i que des del març d’aquest mateix any quan es va declarar l’estat d’alarma, ja s’havien plantejat l’opció. Ara el festival veu llum al mes de maig del 2021, concretament en les mateixes dates que s’havia de celebrar ara a l’agost, el 27, 28 i 29 de maig.

L’edició d’enguany s’havia de celebrar a Sant Francesc degut a les mesures de seguretat per la Covid-19 però a l’organització i si la situació actual ho permet els hi agradaria poder tornar a la Muralla de Santa Tecla, ja que creuen que ”és un lloc més acollidor i on té més vida el festival i també, rebaixaria costos” assegura el director del Festival.

El cartell no es modificarà i intentaran incorporar en l’edició del 2021 alguns dels grups, que en el mes d’agost, no haurien pogut. Els que seguiran seran la cantaora i cantant de boleros, Mayte Martin, Giulia Valle, compositora, arranjadora i contrabaixista i una de les veus més prolífiques, originals i internacionals de l’escena del jazz barceloní. També, Albert Pla i El Petit de Cal Eril i Marco Mezquida & Chicuelo, Ignasi Terraza Trio ft. Josep Maria Farràs. Juan Gómez, Chicuelo, i el pianista Marco Mezquida amb ‘Connexió’, un disc que desafiarà el pas del temps.