L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha pres mesures per tal de respectar les noves restriccions sanitàries dictades pel Govern de Catalunya que es van fer públiques el passat dilluns 24 d’agost. En un inici, el consistori ja es va veure obligat a suspendre la Festa de la Verema, la qual anava a celebrar-se respectant totes les mesures de seguretat i prescindint del recinte firal que es col·loca anualment a la plaça Montserrat Canals.

Però també han sigut necessàries prendre altres mesures per tal de mantenir les restriccions dictades pel Govern que prohibeix reunions de més de deu persones, en espais interiors o exteriors. Els equipaments turístics municipals afectats han estat el Museu Fassina Balanyà, on s’han reduït els grups a deu participants i també les coves d’Espluga de Francolí, que han hagut de reduir també els grups, els quals habitualment eren de 15 o 20 persones. També s’ha informat en les sales i llocs municipals de la nova normativa.

Àudio: Laura Poblet, regidora de Turisme, explica quins són els equipaments turístucs afectats

Pel que fa a la ruta Templera i Hospitalera que es duu a terme per la vila, no s’ha vist afectada per les noves restriccions, ja que actualment els grups són de màxim sis persones, degut a que la visita transcorreix per indrets molt estrets i poc accessibles per grans grups.