Les Piles de Gaià es preparen per a la vuitena edició del Danseu Festival, que es durà a terme els dies 4, 5 i 6 de setembre en una edició fortament marcada per les restriccions sanitàries. L’espectacle ‘Conrear’, creat i interpretat per infants i joves de la comarca, ha sigut l’encarregat de donar el tret de sortida al festival realitzant un taller que es va iniciar el passat 24 d’agost i que marca l’inici d’una edició on les mesures de seguretat contra la Covid-19 són les protagonistes.

‘Conrear’ es va iniciar el passat dilluns i es tracta d’un espectacle comunitari liderat per la companyia d’Albió, Creamoviment i que és una coproducció del Danseu Festival i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt amb la col·laboració d’APdC – Carretera i dansa. Aquesta activitat té l’objectiu de desenvolupar un projecte participatiu i comunitari que vinculi el cos, la dansa i el moviment amb altres conceptes i aspectes de la vida quotidiana.

Mesures reforçades per mantenir el Festival

Des de l’organització del Festival volen destacar que les mesures adoptades han sigut encara més reforçades després de l’últim anunci de mesures sanitàries presentat per la Generalitat. Com a conseqüència s’han cancel·lat totes les activitats previstes per la setmana entrant, mantenint tots els espectacles, però fent canvis d’espais i reduint l’aforament, perquè tal com diu el lema de l’edició 2020 del Danseu, #KeepMoving, seguim en moviment malgrat la pandèmia.

Per assistir al Danseu Festival és necessari registrar-se a l’apartat d’espectacles del seu web oficial. A partir d’aquí rebran les instruccions que han de seguir per poder ser públic del festival. La vuitena edició del Danseu es durà a terme els dies 4, 5 i 6 de setembre a les Piles seguint totes les indicacions i normativa marcada pel PROCICAT Catalunya.