El Festival dedicat al Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, queda temporalment suspès degut a l’increment de casos de Covid-19 al conjunt del país, així com per les noves mesures sanitàries establertes pel Govern de Catalunya, les quals prohibeixen, entre altres, reunions en espais interiors o exteriors de més de 10 persones.

Com a conseqüència, des de l’Associació Vitrum i l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet s’ha decidit anul·lar la celebració d’aquesta festa i ajornar-la fins a l’edició de 2021. L’organització del Vitrum assegura que “tot i ser una mesura dolorosa, esdevé del tot necessària per evitar possibles contagis”. Cal recordar que aquesta celebració atreu una gran quantitat de públic provinent del conjunt de Catalunya, xifra que ha anat creixent durant les seves sis edicions.

Abans de conèixer les últimes mesures contra la Covid-19 presentades per la Generalitat, la 7ª edició del Vitrum s’anava a celebrar amb un format adaptat, amb apartats virtuals o semipresencials, establint mesures estrictes d’higiene, aforament limitat o circulació de visitants. No obstant, les últimes restriccions sanitàries han obligat a l’organització a cancel·lar l’edició d’enguany.