El Celler Cooperatiu de Vila-rodona i la Cooperativa Agrícola de Barberà van signar aquest passat dimarts, 25 d’agost, un conveni mitjançant el qual durant els propers deu anys la verema dels socis d’Agrícola de Barberà, SCCL s’elaborarà de forma conjunta al Celler Cooperatiu de Vila-rodona. El president del Celler Cooperatiu de Vila-rondona, Adrià Rabadà i el president de la Cooperativa de Barberà, Ramon Ribas, han formalitzat l’acord firmant el conveni.

Amb aquesta col·laboració, ambdues entitats guanyaran en dimensió, compartint estructures en processos tècnics, logístics i de gestió, factor que contribuirà a incrementar la dimensió econòmica i social de les cooperatives, potenciant conseqüentment, el seu entorn rural. Els socis de les respectives cooperatives es podran beneficiar de la participació recíproca en els serveis que ofereixen les seccions agràries d’ambdues cooperatives, en les mateixes condicions que el soci de la cooperativa titular.

El Celler Cooperatiu i Seció de Crèdit de Vila-rodona és una de les cooperatives més importants de Catalunya en l’elaboració de vins i disposa d’un celler equipat amb tecnologies modernes per l’elaboració de vins base cava. Per la seva banda, La Cooperativa Agrícola de Barberà, SCCL és la cooperativa que l’any 1894 va inaugurar el primer celler d’elaboració de vi a Catalunya i en aquests darrers anys té una producció dels seus socis sobre 1,6 milions de quilos.