Les noves restriccions relacionades amb la Covid-19 han obligat a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, conjuntament amb la DO Conca de Barberà a suspendre la 50ª edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà que havia de tenir lloc els dies 28, 29 i 30 d’agost. La Generalitat de Catalunya va prohibir el passat dilluns les trobades de més de 10 persones, tant en espais privats com públics.

L’evolució de la situació sanitària actual provocada per la Covid-19 no és favorable, tampoc a la regió sanitària del Camp de Tarragona, i per aquest motiu, i tenint en compte les noves mesures, no es podrà desenvolupar cap dels actes previstos en el marc de la Festa de la Verema 2020.

L’edició d’enguany de la Festa de la Verema ja comptava amb actes reduïts, descentralitzats i amb inscripció prèvia, prescindint del recinte firal, per tal de garantir la seguretat i higiene dels participants, però amb les noves restriccions aquests no són viables.

L’organització, que feia mesos que intentant mantenir l’edició d’enguany tot i les afectacions de la pandèmia, assegura que tot i les dificultats de suspendre l’edició pocs dies abans de dur-se a terme s‘entén que el moment actual demana responsabilitat, sentit comú i prevenció per tal de no agreujar la situació.

Presentació de la 50a edició de la Festa de la Verema que finalment no es realitzarà (Imatge: Pep Morató)