Roda de premsa explicant la suspensió de la Festa Major (Imatge: Ràdio Montblanc)

L’Ajuntament de Montblanc ha decidit cancel·lar la Festa Major 2020 i també el Festival Essències. Així ho va decidir en una reunió extraordinària aquest dissabte l’equip de govern i es va anunciar aquest dilluns, després de comunicar-ho abans a totes les entitats implicades en la Festa Major i també després d’escoltar la roda de premsa del president de la Generalitat.

El consistori assegura que “al juny i juliol la situació sanitària era molt més favorable i veiem en la Festa Major una oportunitat pel teixit social i cultural de la vila, així com també per dinamitzar el comerç i la restauració local”. Però la situació sanitària actual, que s’està complicant a la regió del Camp de Tarragona, ha fet decidir a l’equip de govern a suspendre tots els actes de la Festa Major, deu dies després de presentar el programa.

ÀUDIO: Judit Pere, regidora de cultura, explica la suspensió dels actes

En una roda de premsa, l’equip de govern, excepte l’alcalde, Josep Andreu que està fora de Montblanc i el regidor Santi Porta, que per una intervenció no hi ha pogut assistir, ha insistit que “tots els actes s’havien previst amb estrictes mesures de seguretat” però que “la salut de les persones preval per sobre de tot, i això ens fa prendre aquesta difícil decisió”.

El pressupost de la Festa Major de Montblanc és de 80.000 i la regidora, Judit Pere, ha assegurat que “els actes que no es facin no tindran cap cost per l’Ajuntament, atès que s’ha aconseguit ajornar-los per la propera Festa Major. El pressupost inicial era de 80.000 euros i només es veurà afectat per cobrir les despeses de publicitat generades fins al moment, que no arriben al 5% d’aquest”.

La Festa Major de Montblanc ha quedat suspesa per les noves restriccions sanitàries (Imatge: Ràdio Montblanc)

El Festival Essències d’aquest cap de setmana, també suspès

Pel que fa al Festival Essències, hauria celebrat aquest cap de setmana la seva cinquena edició a Montblanc. És un altre dels espais culturals que s’ha vist afectat per la pandèmia i que tampoc es podrà celebrar. “Posposem la cultura, perquè ja estem buscant una nova data cap a la primavera igual que molts dels concerts de la Festa Major que s’intentaran fer més endavant, hem de donar suport a la cultura”, ha explicat el regidor de festivals, Oriol Pallissó.

ÀUDIO: Oriol Pallissó, regidor de festivals de Montblanc, parla també del festival Essències

Respecte a la devolució de les entrades dels actes de pagament, els usuaris que les hagin comprat online rebran la devolució per mitjà de la plataforma Codetickets. Els que l’hagin comprat presencialment a l’Ajuntament, en les properes dies s’anunciarà com s’efectuarà la devolució de l’import de les entrades.

L’equip de govern, que ha estat acompanyat de la Comissió de Festes de l’Ajuntament, ha volgut agrair la bona entesa de les entitats i produccions. De fet, molts dels contractes signats es posposen a una altra edició o un altre moment del proper any. També s’ha volgut recordar especialment al Ball de Gitanes i Gitanos i a l’associació literària l’Escarritx, que tampoc podran fer els seus actes després d’haver-los suspès per les Festes de Sant Maties.