Montblanc inaugura aquest divendres 21 d’agost a les 8 del vespre l’exposició ‘Altar de carn’ del pintor montblanquí Gerard Castellví.

És la primera vegada que Castellví exposa la seva obra a Montblanc, després de passar per sales d’exposicions d’Àustria, la Xina, el Japó, Londres o Itàlia. Castellví, amb 33 anys, ha aconseguit fer camí en el món de la pintura i és també director del programa de pintura de la Barcelona Academy of Art de Barcelona. Com a pintor es va graduar a Florència i també a la Universitat de Barcelona.

A ‘Altar de Carn’ Castellví reflexiona sobre la massa càrnia i el cos humà, i mostra la desconstrucció dels cossos. “La carn és com la base de dades del nostre cos. Tot el que ens va passant es reflecteix a la carn, sempre ho he trobat fascinant com a pintor. Aquesta sèrie no pretén ser descriptiva, es una desestructuració del propi cos”, explica l’autor.

La mostra, on s’hi poden veure més de 70 obres, està dividida en tres sèries. A banda de l’espai ‘Altar de carn’, que precisament ocupa l’absis de l’antiga església de Sant Francesc, també hi ha l’espai ‘Paisatge’ on s’hi poden veure obres que, majoritàriament, l’autor va fer després del confinament. “És la primera vegada que exposo paisatge. Després del confinament l’activitat del pintor anant a la muntanya i estar en contacte amb la natura va agafar molta importància en el meu dia a dia”, explica.

Finalment l’espai ‘Presència’ tanca l’exposició i vol ser un recorregut per l’experiència personal del pintor a causa de la mort d’un ésser estimat. Concretament, hi té una importància primordial un quadre on hi apareix el seu avi.

La mostra, que ocupa tota la nau de l’antiga església de Sant Francesc, es podrà veure fins al pròxim 13 de setembre.