La 50a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà és una edició marcada per la pandèmia de la Covid-19 i per aquest motiu no hi haurà el tradicional recinte firal, enguany s’ha cregut oportú tirar endavant amb diversos actes descentralitzats adaptats a la situació actual.

En total s’han programat una quinzena d’actes amb aforaments limitats pels dies 28,19 i 30 d’agost, per tots ells caldrà inscripció prèvia. Les inscripcions es faran a través d’un formulari en línia, l’enllaç del qual es podrà trobar al programa.

El mig segle de la Festa de la Verema s’inaugurarà de forma oficial en un acte emès per l’Espluga FM Ràdio que es celebrarà al pati de la Fassina Balanyà, també s’inaugurarà l’exposició “Els artistes van amb tractor” de Sara Boldú, que es podrà visitar de forma gratuïta durant tot el cap de setmana.

Des de l’Ajuntament de l’Espluga s’ha treballat per mantenir el format tot i les limitacions sanitàries. Tot i això, des del consitori es volia fer “una edició especial per poder celebrar els 50 anys, però això no és possible i veurem si l’any que ve podrem introduir algun acte per celebrar de manera més encertada aquest 50è aniversari”, ha explicat la regidora de Turisme, Laura Poblet.

ÀUDIO: Laura Poblet, regidora de Turisme, parla sobre el canvi més destacat

Presentació de la 50a Festa de la Verema (Imatge: Pep Morató)

Maridatges, tastos i concursos

El Museu de la Vida Rural acollirà un tast-maridatge a càrrec d’Anna Casabona, que enguany maridarà vins de la DO Conca de Barberà amb productes dels establiments espluguins. El dissabte a la tarda també al MVR hi haurà el tast Sub-25 de combinats de vi per a joves de 18 a 25 anys i dirigit per Albert Campdelacreu, sommelier del restaurant Alkimia. Dissabte al vespre tindrà lloc el sopar-maridatge “Brinda’m Baccus”, que anirà a càrrec de l’Art Restaurant de l’Espluga però es farà a les noves instal·lacions del Celler Rendé Masdéu. Diumenge al migdia la DO organitza el concurs amateur de tast per parelles, a les 12h al Jardí dels Francolins.

El president de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu, ha parlat sobre l’organització dels tastos en què no es pot portar mascareta però sí que es faran amb distància de seguretat i totes les mesures sanitàries. Uns actes que normalment estaven plens i que enguany “segurament s’esgotarà la disponibilitat molt aviat”, ha afegit Andreu.

ÀUDIO: Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà, explica que tenen la part organitzativa més complicada

Vespres i nits de teatre i música en directe

Per divendres a la nit es fa una proposta peculiar d’espectacle teatral, es tracta de gaudir de tres espectacles breus d’uns 15 minuts ubicats en tres espais diferents de l’Espluga, tot maridat per una copa de vi. “Píndoles-Teatre breu en espais vius” és una proposta que pretén acostar a la ciutadania diverses actuacions teatrals de manera diferent i distesa.

Dissabte a la nit al Jardí dels Francolins hi haurà l’actuació dels grups Ginestà i de Cesc Oficial. Els concerts s’iniciaran a les 22 hores i finalitzaran a la 1 de la matinada per tal de complir amb la normativa vigent.

Diumenge a la tarda en el mateix recinte hi haurà música en directe amb l’actuació del cantant Hoven i del Grup Guillem Ramisa i acompanyar-ho amb una copa de vi i també un tastet de productes de proximitat.

La Festa de la Verema descobrint l’entorn i en família

Un any més en el marc de la Festa de la Verema es proposa la caminada guiada entre vinyes, en la qual l’empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts (un de 12 km i un de 6 km) per gaudir del paisatge vitivinícola de l’Espluga i també tastar alguns vins durant el recorregut.

Una altra de les propostes és l’activitat “Esperit del Vi”, que inclou una visita temàtica al Museu de la Vida Rural, a la Fassina Balanyà i també al Celler Vidbertus, on es clourà amb un tast de vins.

El dissabte a la tarda hi haurà un taller infantil i familiar amb pintura amb vi reciclatge de taps de suro per infants de 6 a 13 anys. Els infants menors de sis anys també poden participar amb un adult.

Recinte firal de la 47a Festa de la Verema, enguany no e spodrà celebrar (Foto: Josep Morató)