L’Espluga de Francolí denuncia que l’Estat demani diners als ajuntaments quan encara no han arribat les ajudes econòmiques per la riuada. L’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, denuncia que nou mesos després de l’aiguat encara no han arribat les ajudes econòmiques compromeses per la Generalitat i el Govern Espanyol.

Els papers de les administracions s’han invertit i és que ara és l’Estat qui demana els diners a l’Ajuntament quan aquest encara no ha pogut pagar els desperfectes de la riuada. L’alcalde de l’Espluga en declaracions a l’EFMR explica que “quin sentit té que ara l’Estat ens vingui a demanar uns diners a nivell municipal per sufragar un problema que és d’àmbit estatal, quan a qui hem tingut problemes a nivell municipal que havien d’estar sufragats amb diners estatals i encara són per arribar”.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, critica que l’Estat no pagui els ajuts de la riuada i en canvi demani diners

En aquest sentit l’Ajuntament de l’Espluga no té decidit si cedirà el superàvit a l’Estat. Recordem que la proposta feta pel govern espanyol i avalada per la Federació Espanyola de Municipis, planteja als ajuntaments transferir el seu superàvit a les arques de l’Estat amb l’opció que aquest els retorni el 35% d’aquests diners entre 2020 i 2021 per lluitar contra els efectes de la covid-19. En el cas del municipi això es traduiria amb una transferència de 600 mil euros, que corresponen al superàvit de 2019.