Un any més, torna la Setmana de la Joventut. Des d’aquest dilluns, 10 d’agost, i fins el dia 16, l’Associació Juvenil Somdepoble impulsa la 37a edició d’aquesta fita, una proposta que, amb el pas dels anys, s’ha consolidat com un dels esdeveniments més destacats del poble.

Enguany, les activitats s’han adaptat a la crisi sanitària amb l’objectiu de seguir dinamitzant activitats dirigides a tothom que tenen l’objectiu de donar vida al municipi durant aquestes dates. Tot i que la situació de crisi derivada de la Covid-19 ha obligat a retallar algunes activitats, es manté un gran guix d’activitats d’oci pensades per a gaudir d’aquests dies de vacances.

Com en altres anys, la proposta recull activitats lligades amb el món de l’esport per a totes les edats, excursionisme, jocs de taula, activitats solidaries, festes, cinema i música, entre moltes altres.

Entre les activitats més singulars de l’edició d’enguany, destaquen cites com l’espectacle de màgia (dimarts 11 d’agost a les 22:30h), la cursa d’orientació (dimecres 12 agost a les 8:30h), la Nit del Terror (dimecres 11 a les 23:30h), el geocaching (dijous 13 a les 22:30h), la Festa dels anys 80 (dissabte 15 a les 23:45h) o el Dinar Popular de Paelles (diumenge 16 a les 12h).

Mesures de protecció derivades de la Covid-19

Des de Somdepoble apunten que totes les activitats que es duran a terme enguany s’han adaptat a les mesures de protecció i distància social que marca la crisi sanitària i destaquen que tots els participants mantinguin en tot moment els requisits d’higiene i protecció.

“És una edició especial, marcada per la situació que ens està tocant viure, en la que no volem deixar de passar-nos-ho bé, però ho hem de fer  respectant totes i cadascuna de les mesures de prevenció necessàries en les activitats que es duguin a terme”, expliquen des de Somdepoble.

Entre les mesures excepcionals de l’edició d’enguany destaquen l’eliminació e l’acte d’entrega de trofeus i premis de cadascuna de les activitats i també de la recol·lecta de donacions dels patrocinadors locals. L’entitat ha decidit també que en l’edició de 2020 no es reparteixin els programes casa a casa i demanen que els ciutadans que vulguin col·laborar amb l’associació poden contactar en els diferents punts on es duen a terme les activitats i de venda de samarretes.

Així mateix, i amatent a l’actualitat sanitària, l’organització de la Setmana de la Joventut es reserva el dret a modificar el programa, si així ho exigeix l’actualitat i recorda obligatorietat de l’ús de mascareta i de gel en totes les activitats que ho requereixin.