El Pere Domènech és un pastor de Vimbodí i Poblet que té una explotació d’unes 500 cabres i ovelles a la zona del Mas Sabater de Rojals. Al Pere li agrada la feina que fa i li agrada que la gent conegui la feina del pastor. És per això que el Mas de l’Arlequí de Rojals conjuntament amb el Pere Domènech ofereixen una nova experiència: Pasturar per un dia.

Domènech ofereix la possibilitat a la gent que l’acompanyi a portar a pasturar una estona les cabres i les ovelles per l’entorn de les Muntanyes de Prades. Amb aquesta activitat vol despertar consciències i fer veure que si es consumeix producte local, s’està ajudant a pastors com ell a tirar endavant la seva activitat i, de retruc, s’ajuda al manteniment de la pagesia i a la conservació del paisatge. El cas del Pere és pastura extensiva, a més a més, de pasturar per prevenir incendis.

ÀUDIO: Pere Domènech, pastor de les Muntanyes de Prades, explica la proposta

La proposta es va posar en marxa a principis d’estiu i diverses persones ja ho han provat, Domènech explica que ha tingut gran acceptació.

Cabres i ovelles del Pere (Imatge: Pep Morató)