La Conca de Barberà va recollir selectivament l’any 2019 el 52,7% dels residus municipals. La xifra és relativament lluny de l’objectiu fixat per la Unió Europea d’arribar al 60% del reciclatge. A la Conca de Barberà ja hi ha 6 dels 22 municipis que tenen assegurat superar el llindar, segons les dades de l’Agència de Residus de Catalunya.

El municipi de la Conca de Barberà que més recicla és Rocafort de Queralt amb quasi un 78%. Van començar la recollida de residus amb els contenidors tancats, considerat el sistema més eficient per part del Consell Comarcal pel municipi de 225 habitants, el 4 de juny del 2018. Des de l’aleshores, els resultats han estat creixent i és l’únic poble de la comarca que supera el 70%.

Els altres municipis que ja compleixen l’objectiu europeu de recollida selectiva són Senan (64,46%), Forès (62,34%), Conesa (60,44%), Passanant i Belltall (60,12%) i Llorac amb un (60,10%). Aquests 5 municipis no fan servir cap sistema nou de recollida selectiva, ho fan amb els tradicionals contenidors.

El municipi de la comarca que menys va reciclar durant el 2019 va ser Vilanova de Prades amb un 38,77%.

La posada en marxa del nou sistema a la Conca es posposa a causa de la Covid-19

A partir de l’1 de setembre, a la majoria de pobles es posaran en funcionament els contenidors que s’obren amb una targeta magnètica, mentre que als municipis més grans s’aplicarà el porta a porta un mes després. El nou sistema arriba uns mesos més tard del previst a causa de la Covid-19.

Recollida de porta a porta a Montblanc