Un total d’11 allotjaments especialitzats, situats al pas del recorregut i 3 situats en un radi de 5 km, participen i garanteixen que estan oferint la millor estada als senderistes i als cicloturistes.

El Carnet 6T és l’eina de promoció de l’itinerari de la Ruta del Cister que segueix el traçat del GR®175. Després de 10 anys i amb més de 4.000 carnets 6T venuts, La Ruta del Cister fa un pas endavant amb una nova proposta renovada, no només pel que fa el seu disseny, sinó també en la funcionalitat d’aquest carnet basada en oferir una bona estada i, per tant, millorar l’experiència turística dels senderistes i cicloturistes.

A partir d’ara el Carnet 6T es pot descarregar des del portal web de forma gratuïta, i compta amb la implicació dels allotjaments que ofereixen serveis específics que responen a les necessitats dels practicants de senderisme i de BTT com: facilitar la reserva d’allotjament d’una sola nit i per a una sola persona, oferir un lloc segur per guardar la bicicleta i l’equipatge, oferir el servei d’esmorzar i sopar adaptat als horaris d’aquests tipus de clients, oferir el servei de picnic (esmorzar per endur i/o dinar) i disposar gratuïtament d’eines bàsiques necessàries per a reparar bicicletes a disposició del client (clau allen, manxa d’aire, clau anglesa…).

La coordinadora de La Ruta del Cister, Mireia Bonet destaca que la implicació i especialització dels allotjaments situats al pas de l’itinerari de La Ruta del Cister conegut com a GR®175, és fonamental per a posicionar i destacar aquest producte turístic de senderisme i de BTT dins d’aquest sector, cada cop més competitiu.

L’itinerari de La Ruta del Cister que segueix el traçat del GR®175 és un producte turístic pensat pels amants del senderisme i cicloturisme de BTT, per recorre en diferents etapes segons els allotjaments, els dies de què es disposen, els objectius i la preparació física. Al llarg de 105 quilòmetres a peu i 108 en BTT es gaudeix de la naturalesa, la cultura i els costums de cada poble en un entorn únic que ofereixen els monestirs cistercencs de Santes Creus a l’Alt Camp, Poblet a la Conca de Barberà i Vallbona a l’Urgell.