L’Espluga de Francolí ha notat una recuperació de l’activitat turística aquest juliol. Les visites a museus i espais d’interès no arriben a nivells d’altres anys, però sí que la tendència és creixent i això convida a l’optimisme de cara aquest agost.

Les Coves de l’Espluga han quadruplicat el nombre de visitants de juny a juliol. L’augment era d’esperar després del confinament, però aquest espai ha passat de 300 persones al juny a més de 1.200 aquest darrer mes. La tendència d’aquestes darreres setmanes és creixent, tot i que aquest museu municipal encara està només una mica per sobre de la meitat del nombre de visitants del juliol del 2019. En altres espais com la Fassina Balanyà o la Ruta Templera les xifres s’apropen a les de l’any passat.

Durant aquest mateix període 507 persones han visitat el Museu de la Vida Rural. El Museu de la Fundació Carulla va obrir el 9 de juny amb diverses mesures de seguretat. Del Museu també hi ha molt bones dades pel que fa al Festival Rusc en què hi ha participat més de 430 persones o amb tallers, xerrades i exposicions que han estat 600.

El turisme espluguí ha perdut un 72% del volum de negoci en comparació l’any passat, durant els mesos de juny i juliol

En valors generals durant els mesos de juny i juliol per les Coves de l’Espluga, per la Fassina Balanyà i per la Ruta Templera i Hospitalera hi ha passat 1.671 persones. En canvi l’any passat aquesta xifra era de 5.982 persones. Els espais turístics de l’Espluga van obrir el 13 de juny, en canvi la Ruta Templera al juliol.