L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt la convocatòria de la línia d’ajuts adreçada als ens locals per a la realització d’actuacions de millora del subministrament d’aigua. Es destinaran, per part de l’ACA, 20 milions d’euros per actuacions destinades a incrementar la disponibilitat d’aigua en municipis que tenen mancances en el subministrament, tant per captacions vulnerables com per problemes de qualitat.

En total s’han rebut 324 peticions, 213 de les quals han complert amb els requisits de la convocatòria. En aquest sentit, s’ha resolt atorgar un total de 165 de les propostes presentades, després que els municipis hagin decidit la seva acceptació.

Entre els projectes benficiats per l’atorgament d’ajuts cal destacar la millora del subministrament a diversos municipis de la Conca de Barberà, que tenen problemes de qualitat d’aigua per les característiques del subsòl (altes concentracions naturals relacionades amb els sulfats, l’arsènic o el fluor) i que, mitjançant aquests ajuts (3,1 M EUR), podran rebre aigua provinent del Consorci d’Aigües de Tarraragona (CAT).