A la Conca de Barberà ja ha començat la campanya informativa als grans productors sobre el canvi en el sistema de recollida selectiva. La comarca ja es prepara per al porta a porta i els contenidors tancats. Després que es posposés a la primavera pel Covid-19, ara el plantejament és començar ja després de l’estiu.

L’agent cívica visita aquests dies els comerços i establiments locals per informar de l’entrada en vigor del nou sistema de recollida selectiva a la Conca de Barberà. La campanya comença pels grans productors que representen el 30% de la generació de residus.

La posada en marxa del nou sistema es va posposar a causa de la Covid-19

A partir de l’1 de setembre, a la majoria de pobles es posaran en funcionament els contenidors que s’obren amb una targeta magnètica, mentre que als municipis més grans s’aplicarà el porta a porta un mes després. El nou sistema arriba uns mesos més tard del previst i ara la campanya també s’ha hagut d’adaptar a la Covid-19.

A través d’una aplicació mòbil es podran demanar serveis, sol·licitar material, veure el calendari de recollida i, al mateix temps, ha de servir com a canal d’incidències. Als municipis com Montblanc o l’Espluga, que seguiran el porta a porta, es repartiran els cubells a inicis de setembre. Tot plegat, ha de servir per millorar encara més el percentatge de recollida selectiva, que ja es troba per sobre del 50%, però ha de continuar augmentant fins al 70%.

El Consell Comarcal de la Conca també estudia més a llarg termini fer una taxa d’escombraries més justa que pugui premiar als qui reciclin més.