Presentació del Danseu (Imatge: Jordina Moix)

Arriba a Les Piles la 8a edició de festival de dansa i moviment Danseu Festival. Es durà a terme durant el primer cap de setmana de setembre, del 4 al 6.

Una edició enguany marcada per la pandèmia i adaptada a les noves normatives de seguretat, en un poble de menys de 200 habitants com és Les Piles. El que no canvien, segons els organitzadors, són els objectius del projecte, que es basen en la descentralització de la cultura per crear i fidelitzar nous públics amb espectacles, el suport a la creació, les residències artístiques, la formació professional de dansa i arts del moviment, els tallers, les activitats i els projectes comunitaris.

‘Keep moving’ és el lema de la campanya d’aquest any acompanyada del color verd que es podrà veure durant els 3 dies

Pau Estrem, director del festival a explicat que no volen posar en perill el poble, ja que al ser un micropoble no han pait gairebé l’aïllament i la crisi del coronavirus, i és per això que enguany no hi haurà un programa públic, per aconseguir-lo caldrà registrar-se al seu web i demanar l’entrada gratuïta i serà aleshores, quan arribarà el programa via mail. El director assegura ‘’que un micropoble tingui un festival amb 200 visitants és molt més segur que els macrofestivals de 80.000 persones’’ referint-se a la cultura i les bases de protecció que ha posat el Govern.

La regidora de Cultura i Turisme de Les Piles afirma ‘’el Danseu som tots’’ ‘’el poble l’espera i participa, i l’escenari és casa nostra, la plaça del poble, el parc o el paller’’.

Workshops

En les últimes edicions del Danseu Festival, els workshops professionals han estat una de les branques més interessants de l’esdeveniment. Es tracta d’estades de 12 dies en pobles envoltats d’àrees naturals, on 25 participants d’arreu del món troben una plataforma d’aprenentatge i creació d’alt nivell amb professors i coreògrafs reconeguts internacionalment, i d’exploració i connexió amb la comunitat i l’entorn rural. No obstant això, a causa del context actual de la Covid-19, aquesta part s’ha hagut de posposar per al 2021.

El que si que es farà enguany és una setmana, del 24 al 29 d’agost, un taller als matins de la mà de la companyia Crea Moviment per crear el que serà la obertura del festival amb l’actuació ‘’Conrea’’. Es durà a terme a Santa Coloma de Queralt de 10 a 12h del matí, per adolescents d’entre 12 i 16 anys.

L’edició del Danseu Festival 2020 compta, a dia d’avui, amb els espectacles D.0. Tast de vins i dansa, de Dansinvitro; Conrear, de Crea Moviment; Possê, de Sound de secà; Síndrome Hang Jonge, de La buena Compañía; El viatge, de Tombs Creatius; Pelat, de Joan Català; Sí, de Las dueñas del balón; Nest, de Marie Gyselbrecht; Mas o menos inquietos, de Daniel Abreu; Fugure Lovers, de La Tristura; El-la, d’IN-motus co; Cossos, de Magí Serra i Anamaria Klajnscek, i De una en una, de Métrica Bárbara.