Dos sabotatges a les vies de tren ha obligat aquest dissabte a Renfe a interrompre les línies de rodalies R13 i R14 entre Lleida i Tarragona.

El primer ha estat un incendi de pneumàtics i palets en les vies a l’altura de Vinaixa que ha afectat la catenària, de manera que ha quedat interromput el servei de trens. El segon sabotatge ha passat a Montblanc amb la col·locació d’una corda sobre la catenària.

Renfe ha comunicat que per facilitar la mobilitat dels viatgers afectats s’ha disposat un servei alternatiu per carretera entre Lleida i Sant Vicenç de Calders. Igualment, els viatgers que habitualment utilitzen la línia R14 amb destinació a Reus-Tarragona disposaran d’un servei per carretera des de la Plana de Picamoixons.

Les dues accions de boicot han estat reivindicades pel col·lectiu independentista l’Estaca.