Després de finalitzar l’etapa de batxillerat, la gran majoria dels alumnes que l’han cursat s’enfronten al repte de la selectivitat, i aquest any amb més dificultats a causa de la Covid-19.Entre el 7 i el 10 de juliol tots aquests joves disposats a entrar a la universitat van haver de fer els exàmens coneguts ara com les PAU (Proves d’Accés a la Universitat). El divendres passat van sortir els resultats d’aquestes proves i una montblanquina en destaca per sobre de la resta, ella és; la Marta Dalmau Baltà.

La millor nota de la selectivitat d’aquest 2020 dels alumnes de l’Institut Martí l’Humà ha estat un 9,00 en les comunes, com dèiem ha estat la Marta Dalmau de Montblanc que vol estudiar enginyeria biomèdica. A l’EFMR.cat hem pogut parlar amb la Marta que ens ha explicat que “l’aparició de la Covid ha tingut efecte en el rendiment perquè el fet de fer-ho tot online ha fet que alguns professors t’ajudin per seguir el màxim les classes, mentre que n’hi ha d’altres que no han fet gaire cas i pel contrari no ajuden“. Dalmau també ha afegit que “jo i moltes altres persones ens hem hagut de preparar-ho tot per nosaltres mateixos, però sí que és veritat que la flexibilització de la selectivitat ha ajudat”

ÀUDIO: Marta Dalmau Baltà explicant la seva experiència a la selectivitat

En tot Catalunya, van fer les proves 39.110 estudiants i el 94 % les han superades (30.838 alumnes). El percentatge d’aprovats és lleugerament inferior al de l’any passat, mentre que, en canvi, la nota màxima ha coincidit.

La majoria dels estudiants es van examinar de la fase general, mentre que prop de 6.500 van fer només de la fase específica. La nota mitjana de les proves és de 6,61. Amb qualificacions de 9 punts o més hi ha més d’un miler de joves que han rebut distincions de les PAU pels bons resultats.