L’Institut Nova Història ofereix un any més el programa de la nova universitat d’estiu que s’ha de celebrar a Montblanc des de l’1 fins al 4 d’agost. La 7a Universitat Nova Història enguany es podrà seguir de manera virtual, a causa de la pandèmia l’organització ha facilitat l’opció.

Tot i això, la celebració d’aquest esdeveniment arriba amb polèmica, ja que l’any passat l’Ajuntament de Montblanc va explicar que revisaria el conveni amb Nova Història per la relació amb formacions d’extrema dreta. Segons ha pogut saber l’EFMR el conveni de l’Ajuntament amb aquesta entitat ha canviat i ja no se li concedeix la subvenció econòmica de 6.000 €, enguany el consistori montblanquí només li cedeix l’espai. Amb això, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, participarà en la presentació de l’acte que tindrà lloc el dissabte 1 d’agost.

El cicle Universitat Nova Història se celebra a Montblanc des del 2015. L’activitat de la Universitat Nova Història consisteix en un curs sobre la falsificació i restauració de la Història de Catalunya a través de xerrades i taules rodones es divulga pseudohistòria.