La Guixera del Tòfol de Vilaverd ha passat a la llista vermella del patrimoni per abandonament pel seu estat de conservació. La Lista Roja del Patrimonio és una iniciativa de l’associació Hispania Nostra que recull la guixera de Vilaverd pel perill de desaparició de la ruïna, a més a més, explica que presenta un estat de conservació molt dolent.

Després que a finals de gener el Consell Comarcal declarès Bé Cultural d’Interès Local la Guixera del Tòfol de Vilaverd no s’ha dut a terme cap acció en concret per frenar el seu mal estat. A més a més, ara la porta d’accés que la protegia d’entrades indesitjades ha estat enderrocada, podent accedir qualsevol a l’interior.

L’Associació Toquem l’Arpa va reclamar una urgent actuació per apuntalar l’estructura de l’edifici, que és de propietat privada. En concret, la part que va cedir va ser l’elevador de la guixera que s’aixecava per sobre de la teulada.

Part malmesa de la Guixera del Tòfol (Foto: Ass. Toquem l’Arpa)