L’Espluga de Francolí ha començat aquest dimecres al migdia la seva festa major més atípica per culpa de la Covid-19. La pandèmia i els rebrots apareguts recentment a diferents punts de Catalunya han empès al consistori a ser molt cautelosos amb els actes organitzats. Fa una setmana l’Ajuntament va anunciar la suspensió dels actes de gran format i dels concerts nocturns perquè no podia garantir el control dels aforaments ni la distància de seguretat.

Finalment, ha optat per organitzar diversos actes de petit format i amb aforament limitat, repartits entre aquest dimecres i dilluns. Aquest mateix dimecres ha començat la Festa Major amb el tradicional repic de campanes de les esglésies de l’Espluga. Els actes continuaran aquesta tarda amb el taller: Fem explotar la Biodiversitat al Museu de la Vida Rural, les partides simultànies d’escacs, el conta contes “El naixement de les abelles” i la 4a Festa Major del Capuig.

Els altres actes que destaquen enguany són el pregó de Festa Major protagonitzat per l’arqueòleg Josep Maria Vergès, el festival de poesia Rusc organitzat pel Museu de la Vida Rural, el Concert Vermut, actes per públic familiar i infantil, mostra i ball del seguici popular i el concert de tarda de dilluns amb les cantautores Montse Castellà i Anna Andreu, entre d’altres actes.