Per tercer any consecutiu, els vins de la Denomiació d’Origen Conca de Barberà continuent creixent. Durant el 2019 es van vendre 229 mil litres de vi de la DO Conca de Barberà, en canvi durant el 2018 havien estat 169 mil litres. Una mostra de què el vi català amb DO es consolida tan al canal hostaleria com al de l’alimentació.

Pel que fa al conjunt de Catalunya els vins catalans amb Denominació d’Origen (DO) han incrementat durant els últims 9 anys més de 14 punts: el consum al 2010 era de 27,8% i, ara, del 41,3%. Al 2019, doncs, de cada 10 ampolles de vi que s’han consumit a Catalunya, 4 han estat d’alguna DO catalana.

Segons el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, es tracta d’una evolució molt positiva: “el creixement és continuat i consolidat, mostra de què el lideratge del vi català amb DO a Catalunya és evident”.

Aquesta evolució positiva es deu, segons Puig, “a la feina continuada del sector del vi català, dels cellers, de les DO i de la pròpia administració per oferir vins de gran qualitat i per la tasca en difusió de la cultura del vi i pel prestigi que tenen arreu”.