El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i les Coves de la Font Major i la Fassina Balanyà de l’Espluga han impulsat una tarifació social per recopensar els sanitaris.

Per una part la Fundació Carulla posa en marxa ‘SOS Cultura’, un programa extraordinari de suport als creadors culturals dotat amb més de 100.000€. SOS Cultura vol impulsar nous projectes culturals que donin resposta a la necessitat que tenim com a societat d’abordar els efectes individuals i col·lectius provocats per la pandèmia: la por, l’aïllament, la solitud o les emocions contingudes.

Des del Museu de la Vida Rural es vol facilitar l’accés i la participació en les seves activitats de les persones i col·lectius més afectats per la crisi sanitària i social provocada per la Covid-19. És per això que ofereixen una proposta de tarifació social que es concreta en la gratuïtat de diversos serveis i activitats. 

Fins al 31 de desembre del 2020 el personal sanitari de Catalunya tindrà entrada gratuïta al Museu combinada amb l’entrada a la Fassina Balanyà i les Coves de l’Espluga. Aquesta iniciativa pertany a la campanya col·laborativa per recomensar els sanitaris, una iniciativa que l’Ajuntament de l’Espluga també s’hi ha sumat.

En el Museu de la Vida Rural els grups de gent gran i jubilats també tindran entrada gratuïta. A banda durant tot el curs acadèmic 2020-2021 les escoles de la Conca de Barberà tindran 2 activitats educatives gratuïtes; les escoles del Camp de Tarragona i les escoles d’alta complexitat de Catalunya també optaran a 1 activitat educativa gratuïta.

ÀUDIO: Laura Poblet, regidora de Turisme de l’Espluga, explica els motius de la iniciativa

Visita de grup escoltar a les coves de l’Espluga (Imatge: Cedida)