La Setmana de la Joventut de l’Espluga ha acabat aquest diumenge després d’haver-se celebrat una quinzena d’activitats. El Faistiu 2020 ha comptat amb un increment de la participació en activitats com en el tast de cervesa i tapes, la caminada nocturna o el maridatge. En canvi enguany la participació en el concurs de paelles ha estat molt inferior als últims anys.

El president de l’Associació Juvenil Auvënguen fa un balanç molt positiu de la participació dels espluguins i espluguines en les diverses activitats de la Setmana de la Joventut, tot i ser conscients del moment que estem vivint. El president, David Casanoves, ha destacat que tot i que en totes les activitats hi havia inscripció prèvia en algunes d’elles van arribar a l’aforament complet.

ÀUDIO: Valoració del president de l’Associació Juvenil Auvënguen, David Casanovas.

Creix la participació en el maridatge de vins i el tast de cervesa i tapes

Els actes més partícips del Faisitu 2020 han estat el maridatge de vins al Jardí dels Francolins i el tast de cervesa i tapes a càrrec de Cerveses Ponent i Gustus. La nit de cantautors al mateix espai també va aplegar desenes de persones. La caminada nocturna per l’entorn de l’Espluga també va tenir una alta participació.

En canvi el darrer acte de la Setmana de la Joventut, el Concurs de Paelles d’aquest diumenge va aplegar unes 60 persones al bar l’Esquitx de la Piscina Municipal. L’edició ha estat de les menys participatives amb només 5 colles que van elaborar les paelles optant a dos premis, un que puntuava el gust i l’altre l’originalitat en la presentació. Els premis han estat pels mateixos de l’any passat amb la paella de la colla del Miquel i el Tessu com la més gustosa, mentre que la paella de la colla de les Xurris de la Piscina va guanyar el premi a la més original.

Guanyadors del concurs de paelles (Imatge: Cedida)

Enguany la Setmana de la Joventut de l’Espluga s’ha vist marcada per les recomanacions sanitàries i també pels controls de seguretat i higiene, en cada esdeveniment es prenia la temperatura als assistents i era obligatori l’ús de mascaretes.

La setmana de la joventut de l’Espluga està organitzada per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el PIJ Francolí i l’Associació Juvenil Auvënguen, amb el suport de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.