La comarca de la Conca de Barberà continua sent de les comarques que separa més els residus municipals de tot l’àmbit del Camp de Tarragona, amb un percentatge del 55,35% de recollida selectiva segons les dades del govern, augmentant la xifra respecte a la de l’any anterior, que havia estat d’un 51,72%.

Amb la implantació del model porta a porta com a prova pilot i també dels contenidors intel·ligents, la comarca ha començat a encapçalar el rànquing del conjunt de les comarques de Catalunya. El nombre de comarques que supera el 50% de la recollida selectiva ha passat de 10 a 13. Començant per la de millors resultats, ja estat el Berguedà, Osona, el Priorat, el Moianès, la Segarra, el Pallars Sobirà, el Montsià, la Conca de Barberà, la Garrotxa, l’Alt Urgell, el Bages, la Terra Alta i el Gironès.

L’any passat es van generar a la Conca de Barberà 10 mil de tones de deixalles, que corresponen a 1,4 quilos per habitant i dia (526 kg/hab/any). Unes dades que ha presentat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i que s’ha mostrat optimista sobre l’objectiu d’arribar al 50% de la recollida selectiva aquest any i ha reivindicat el paper d’ajuntaments i altres ens.

De fet el Consell Comarcal de la Conca de Barberà està treballant perquè així sigui amb la implementació del porta a porta i dels contenidors intel·ligents a tota la comarca aquesta tardor.