El Celler Rendé Masdéu de l’Espluga, arrasat per la riuada del passat 22 d’octubre, reobrirà en un nou emplaçament, en concret al Molí de Poca on darrerament hi havia hagut les caves i restaurant Simó de Palau. Els propietaris del celler ho han anunciat a través de les xarxes socials en una publicació on han agraït l’ajuda rebuda en els darrers mesos.

Rendé Masdéu ha adquirit les noves instal·lacions on ja s’hi està traslladant amb l’objectiu d’estrenar-les durant la verema d’enguany. Es tracta d’un antic molí del segle XII situat al límit del terme municipal de l’Espluga de Francolí, tocant ja el de Montblanc. L’espai ja reuneix determinades característiques per la producció del vi perquè anys enrere s’hi elaboraven caves, per bé que també té un ampli espai que es dedicava a la restauració.

ÀUDIO: Arnau Roig, tercera generació de Rendé Masdéu, explica que ja hi volen entrar la verema 2020

La família Rendé ha celebrat l’oportunitat de disposar d’un nou celler i també han expressat que “després de tants mesos d’incertesa i mala sort, per fi s’obre una escletxa de llum que no hagués estat possible sense l’ajuda incondicional de tots vosaltres. És per això que no ens cansarem de dir que aquest celler és part de totes aquelles persones que ens van allargar la mà quan més ho necessitàvem”.  

ÀUDIO: Arnau Roig celebra la compra del nou celler

Agraïts pel suport i les mostres de solidaritat

Encara que l’aiguat de l’octubre s’emportés, literalment, l’edifici de l’antic celler situat al pont de la Font Baixa, en els darrers mesos s’han continuat elaborant vins amb l’etiqueta de Rendé Masdéu. D’una banda, gràcies a la iniciativa del “Vi Solidari” fet amb la col·laboració dels cellers de la comarca i embotellat a les instal·lacions del Castell d’Or. A través de la DO Conca de Barberà també s’han recollit donatius a través de l’etiqueta solidària #alvostrecostat. La primera onada solidària la van rebre amb la venda del simbòlic “Vi de Fang” que va quedar atrapat entre la runa i les deixalles de la riuada. El celler també ha rebut l’empenta de la Riuada Solidària de l’Espluga de Francolí, ja que és un dels cinc negocis locals que han rebut 10.000 euros de les aportacions ciutadanes. Entre d’altres, 13 cellers de la DO Montsant també van entregar 2.600 ampolles de vi solidari.