Movem Terres de l’Ebre presentarà als ajuntaments i consells comarcals del territori on té representació una moció que rebutja l’acord signat entre el Consorci d’Aigües de Tarragona, el Govern de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Diputació de Tarragona per abastir a nou municipis de la Baixa Segarra amb aigua procedent de la conca hidrogràfica de l’Ebre.

La moció també insta les administracions competents “a buscar una solució alternativa d’abastament d’aigua per aquestes poblacions que es basi en els principis de la Nova Cultura de l’Aigua”. La proposta es debatrà per primera vegada aquest pròxim divendres al ple del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El coordinador de Movem Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, lamenta que una vegada més s’empri l’argument de la necessitat de l’aigua per a ús de boca per a justificar els nous usos de la concessió del minitransvasament a Tarragona. “Tots sabem que ha passat a Tarragona gràcies al minitransvasament: creixement econòmic per al Camp de Tarragona, davant l’endarreriment de les Terres de l’Ebre”.

És per això que el coordinador de Movem Terres de l’Ebre qualifica de “sorpresa en negatiu” el fet d’haver vist al president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Territori, Damià Calvet, signant un pacte i una inversió milionària per portar aigua de l’Ebre a la Conca de Barberà enmig de protestes de grups ecologistes de la mateixa zona que demanen i aposten per solucions alternatives que no passin per un transvasament.