El grup municipal d’Esquerra Republicana Catalana de Vimbodí i Poblet ha explicat en un comunicat que demanen públicament la dimissió de l’alcalde de Vimbodí, Joan Canela, “per no posar-se al costat dels ciutadans del nostre poble en uns moments tan difícils” després de la visita de la Casa Reial al Monestir de Poblet.

El grup municipal també ha anunciat que en el pròxim plenari presentaran una moció per declarar persona non grata a Felip VI i a tots els Borbons. La denúncia d’ERC arriba després que Canela en declaracions a diversos mitjans de comunicació definís que la població de Vimbodí és indiferent a la visita reial al monestir de Poblet, l’alcalde també va explicar que no el van convidar a l’acte.

Des del grup municipal d’ERC a Vimbodí manifesten en el comunicat que “estem convençuts que gran part dels veïns i veïnes de Vimbodí són contraris a la visita del monarca Felip VI perquè representa una institució corrupta, antidemocràtica i autoritària. Quina oportunitat va deixar passar l’alcalde en denunciar públicament als borbons davant de la premsa, com ho van fer dilluns passat, en la manifestació de Poblet gent d’Òmnium, ANC i la resta d’alcaldes de la comarca.”

Des d’ERC també remarquen que en l’últim plenari de l’Ajuntament, els dos grups municipals JuntsXCat i ERC van aprovar una moció on es deia literalment que “Manifestem el rebuig al sistema monàrquic espanyol, corrupte i hereu del franquisme”.