Presentació de la campanya del 2019 (Foto: Arnau Martínez)

El SIAD Conca de Barberà i els ajuntaments de la comarca treballen per unes festes  lliures d’actituds sexistes, racistes i LGBTIfòbiques. Amb aquest objectiu, els municipis de la comarca despleguen la campanya NOMÉS SÍ ÉS Sí que comporta la presència del punt lila i multicolor, com a punt d’informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d’agressions sexistes. Concretament, es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGBTI. El punt té una funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els joves, i en els ambients més nocturns.

Les persones que dinamitzaran el Punt Lila i Multicolor són expertes en violència de gènere i coneixen els protocols d’actuació per a unes festes lliures de violències sexistes en espais públics d’oci. Estaran degudament identificades i es coordinaran amb els cossos de seguretat.

També la campanya inclou la sensibilització de la ciutadania a través de pancartes, cartelleria amb missatges de conscienciació i telèfons d’atenció, distribució d’etiquetes adhesives, xapes, fulletons informatius i la reproducció d’una falca durant les actuacions musicals.

NOMÉS SÍ ÉS SÍ és el fruit del treball d’un grup de professionals dels àmbits de la salut, joventut, cossos de seguretat, regidories de festes i igualtat i entitats juvenils, entre d’altres, creat al maig de 2019. L’objectiu de la campanya és conscienciar a la ciutadania en la prevenció i actuació davant d’assetjaments, és a dir, davant de qualsevol conducta no desitjada que atempti contra la dignitat de la persona creant un entorn intimidador i humiliant.

Aquesta campanya s’ha finançat amb càrrec als crèdits rebuts del Ministerio de Igualdad, Secretaría de Estado de Igualdad i contra la violència de gènere a tots els ajuntaments i al Consell Comarcal de la Conca de Barberà.