L’Espluga de Francolí celebrarà la Festa Major del 29 de juliol al 3 d’agost, però tal com ja s’havia anunciat aquesta edició serà en un format adaptat a la situació actual provocada per la Covid-19.

La Festa Major comptarà amb actes de petit format i amb aforament limitat, d’entre els quals en destaquen el pregó de Festa Major protagonitzat per l’arqueòleg Josep Maria Vergès, el festival de poesia Rusc organitzat pel Museu de la Vida Rural, el Concert Vermut, actes per públic familiar i infantil, mostra i ball del seguici popular i el concert de tarda de dilluns amb les cantautores Montse Castellà i Anna Andreu, entre d’altres actes.

“Hem treballat durant mesos per tenir la Festa Major enllestida perquè fos viscuda com cada any amb il·lusió i alegria, però els darrers mesos hem viscut en un ball d’incerteses, amb normatives canviants amb les quals hem intentat adaptar-nos-hi“, ha assegurat el regidor de Cultura, Enric Mercadé.

ÀUDIO: Enric Mercadé, regidor de Cultura, explica que han treballat molt durant els últims mesos

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, defineix la Festa Major d’enguany

Presència de les entitats de cultura popular espluguina

Les entitats de cultura popular espluguina actuaran durant la Festa Major en dues cercaviles adaptades, en format de “mostra i ball del seguici popular” que tindran lloc el dia 31 de juliol a 2/4 de 7 de la tarda i diumenge dia 2 d’agost a l’1 del migdia. Ambdues tindran un recorregut delimitat des de la plaça de l’església fins a la rotonda 1 d’octubre i el públic se situarà mantenint el distanciament físic, al llarg del carrer Lluís Carulla, de manera que es pugui veure passar els elements de cultura popular sense desplaçar-se, ja que no estarà permès seguir el recorregut darrere de les entitats. El dia del pregó es farà una ballada simbòlica.

ÀUDIO: Mar Gili, presidenta de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans, parla de les cercaviles d’enguany

Mar Gili, presidenta de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans (Imatge: Pep Morató)

L’Espluga viurà una Festa Major sense concerts de nit

La situació actual fa que els actes de gran format no siguin possibles per motius de seguretat. Fins fa unes setmanes l’Ajuntament havia mantingut dins de la programació, alguns dels concerts, als quals es preveia un nombre d’assistents grans. En aquests actes s’havia previst un protocol d’entrada i sortida esglaonada en un recinte amb aforament limitat i amb distanciament físic. La decisió s’ha pres també, tenint en compte el sector cultural, amb qui s’ha gestionat els ajornaments o reprogramació per a l’edició 2021.

ÀUDIO: Mercadé explica perquè no es celebren els actes de gran format

L’Espluga decideix tirar endavant la Festa Major comptant amb la responsabilitat de tota la ciutadania

Des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga s’ha estat treballant des de fa mesos, de manera coordinada amb altres agents del municipi, per tirar endavant l’edició més “atípica i singular” de Festa Major, amb una normativa canviant però que deixava entreveure algunes possibilitats.

ÀUDIO: Vidal demana responsabilitat de tothom en la Festa Major 2020

Inscripcions i indicacions d’accés als actes

Per tal de poder adaptar els actes a la normativa actual serà necessari inscriure’s facilitant el nom, cognoms, DNI i telèfon de contacte i recollir els tiquets d’entrada a l’Oficina de Turisme de l’Espluga a partir del dia 23 de juliol. Els actes que requereixen inscripció prèvia són el Pregó de Festa Major, el concert d’havaneres, el Concert-Vermut, l’espectacle MusicCirc i el concert de cantautores.

Les inscripcions per als actes infantils de dissabte i diumenge es poden realitzar a través del correu electrònic o telèfon de les empreses, que queden indicats al programa.