Imatge: Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals BOSCAT @fedboscat

Unes 150 persones han participat aquest dissabte en l’assemblea fundacional de País Rural, una associació que neix per unir ajuntaments, entitats, empreses i ciutadans en defensa de la Catalunya rural després de la creació de l’Agència de la Natura.

En un acte a l’església de Sant Francesc de Montblanc s’ha presentat la direcció que està formada per 9 persones, amb Vila d’Abadal com a president i quatre vicepresidents: Just Serra (president de Boscat), Josep Tarín (alcalde de Talamanca), Carlos Isús (president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà) i Francesc Boya (Síndic d’Aran).

País Rural reclama que els municipis puguin definir, projectar i executar les polítiques rurals i de natura que considerin oportunes, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, però de forma autònoma. El nou moviment vol acabar amb els greuges, el desequilibri territorial i el despoblament rural. Es treballarà per un país on es pugui gaudir dels mateixos serveis (públic i privats) en tots els municipis, sense greuges.