Aquest cap de setmana s’havia de celebrar la 25a edició de l’Acampada Jove 2020 a Montblanc. Tot i que el festival politicomusical no s’ha pogut celebrar a causa de la pandèmia de la COVID-19 les Joventuts d’Esquerra Republicana, han decidit no renunciar a continuar fent acció política i per això ha organitzat una Trobada d’Estiu per a tota la militància.

En l’acte polític de la trobada hi ha participat el coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, en què ha acusat la família Borbó de ser una “organització criminal”. “Veiem com a la Zarzuela els feixos de bitllets anaven repartint-se mentre la gent d’aquest país passava gana i patia precarietat, això cal denunciar-ho i cal fer caure aquest règim i monarquia”, ha assegurat Aragonès.

ÀUDIO: Pere Aragonès, vicepresident del Govern, titllant d'”organització criminal” a la família Borbó

Imatge: Pep Morató

En l’acte que s’ha celebrat a l’església de Sant Francesc de Montblanc hi han intervingut com dèiem, Pere Aragonès, vicepresident del Govern; però també ho ha fet Rut Ribas, diputada al Parlament pel Jovent Republicà; Pau Morales, portaveu del Jovent Republicà; i Oriol Pallissó, regidor de Montblanc. A més, un centenar de militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana que han omplert l’església de Sant Francesc.

El coordinador nacional d’ERC celebra el tercer grau dels presos polítics però avisa que “la llibertat només arribarà amb l’amnistia”. A més a més, també ha argumentat que s’ha de fer reconstrucció i república perquè l’autodeterminació no es confina.

ÀUDIO: Aragonès argumenta que l’autodeterminació no es confina

Imatge: Pep Morató

En l’acte polític de la trobada d’estiu, el director de l’Acampada Jove, Pau Morales, també s’ha referit a l’amnistia i ha defensat que “L’única solució possible és l’amnistia i l’autodeterminació, que la democràcia tombi tots els murs”.

ÀUDIO: Pau Morales en l’acte polític explicant que els joves són l’exemple