Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat un incendi que crema vegetació baixa en una zona pròxima a Les Masies, al terme municipal de l’Espluga de Francolí. Segons l’avís, el foc s’hauria originat poc abans de dos quarts de 4 de la tarda en una superfície arbrada i de conreus propera a una granja i diverses cases. Una hora més tard, els Bombers han comunicat que l’incendi ja estava estabilitzat i s’ha considerat controlat a tres quarts de 5. L’incendi ha afectat aproximadament 1,5 hectàrees, el 40% terreny forestal i la resta camps.

En les tasques d’extinció de l’incendi hi han treballat 14 dotacions terrestres i 2 d’aèries dels Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals i l’ADF de l’Espluga. El foc ha cremat vegetació baixa i no s’ha apropat al Paratge de Poblet. Tot i cremar en diversos petits focus, la tasca d’extinció i l’existència de conreus ha frenat l’avenç de l’incendi a la massa forestal del peu del bosc.