La Setmana de la Joventut de l’Espluga de Francolí començarà el pròxim dimarts 21 de juliol i s’allargarà fins al 26 amb una quinzena d’activitats pensades per al públic jove, aquest 2020 però condicionades per la situació de pandèmia. Per exemple, se centralitzen la majoria d’actes al Jardí dels Francolins i a la plaça Montserrat Canals i es mantenen sobretot les propostes que permeten un control més fàcil de l’aforament i no suposen aglomeracions. Per gairebé tots els actes serà imprescindible inscriure-s’hi prèviament.

Dimarts, la setmana començarà amb el parc mòbil de bicicletes i el taller de manteniment de bicis, l’skate park o les nits al Francolí amb cinema a la fresca. Dimecres serà el torn de dues de les activitats amb més participació. D’una banda, la ja tradicional caminada nocturna i, de l’altra, el concurs d’apilar caixes, per tercer any consecutiu. També s’inclou en la programació un monòleg i màgia amb Jordi Merca al bar de la piscina municipal.

La inscripció prèvia serà necessària en totes les activitats

Dijous tota l’activitat es concentrarà al Jardí dels Francolins amb el tast de cervesa i tapes a càrrec de Cerveses Ponent i Gustus. La nit acabarà amb la celebració d’un bingo jove. De divendres en destaca un acte organitzat pel ramat responsable de les Ovelles Esgarriades 2020 que programa un correbars alternatiu, el “Covid Esgarriat”, el qual tindrà aforament limitat i se celebrarà únicament a la plaça Montserrat Canals.

L’endemà, durant la tarda de dissabte 25 de juliol, hi haurà un taller de mems i poesia al Museu de la Vida Rural, un maridatge de vins al Jardí dels Francolins i nit de cantautors al mateix espai. Hi actuarà l’espluguí Joan Vilalta i Cesc Oficial. Diumenge la Setmana de la Joventut clourà amb el Concurs de Paelles al bar de la piscina.

També es repeteix el joc de la pastanaga, tot i que aquest 2020 serà remullada perquè els adversaris s’hauran d’eliminar amb una pistola d’aigua. Tampoc hi haurà fitxes dels participants, sinó que es farà a través d’una aplicació mòbil.

Segons la regidora de Joventut, Aida Morgades, l’essència del Faistiu es conserva, malgrat els condicionants i que s’ha hagut d’apostar per aquelles activitats d’un públic més adolescent i jove. En la presentació del cartell i la programació, Auvënguen també ha destacat que s’ha optat per les activitats que es podien fer amb petits grups d’amics i sense aglomeracions. I és que la Setmana de la Joventut vol ser, segons les organitzadores, una oportunitat pel retrobament dels joves, complint això sí amb la normativa de prevenció de la Covid-19 i les mesures d’higiene. Per tot plegat, a l’expectativa de les ordres de les autoritats sanitàries, la programació s’ha acabat de tancar a última hora. De fet, el programa d’actes definitiu encara no s’ha publicat.