L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha anunciat aquest dimarts com serà l’adaptació de la Festa de la Verema davant la situació de pandèmia. Es mantindrà del 28 al 30 d’agost, però se celebrarà sense recinte firal amb degustació de vins, caves i degustacions gastronòmiques. Només hi haurà actes de petit format amb inscripció prèvia. En el mateix comunicat, el govern ha confirmat la suspensió del festival de novel·la criminal El Vi fa Sang que enguany havia de coincidir amb el certamen de la DO Conca de Barberà.

Des de les regidories de Turisme, Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga, en coordinació amb la D.O Conca de Barberà i el Museu de la Vida Rural, s’ha decidit mantenir la 50a Festa de la Verema de la Conca de Barberà, però sense el recinte firal. Se celebraran els actes de petit format, descentralitzats i amb inscripció prèvia, per tal de poder garantir les mesures de seguretat i higiene en tots els casos i evitar les aglomeracions. Així doncs, està previst espaiar diversos actes durant els dies 28, 29 i 30 d’agost. 

D’altra banda, el govern espluguí ha acordat amb el comissariat del Festival El Vi Fa Sang la suspensió de l’edició del festival a causa de les incerteses sobre les condicions en què s’hauria hagut de celebrar la cita al voltant de la literatura criminal, sobretot, per la dificultat de programar actes en espais tancats.

En canvi, de moment, s’aposta per la celebració de la Festa Major, encara que serà adaptada a les noves circumstàncies i les directives de les autoritats sanitàries. Ja està confirmat que no hi haurà concerts a peu dret ni tampoc la històrica Cursa Atlètica.