Les dades del segon trimestre de 2020 confirmen que la Conca de Barberà ha augmentat progressivament el percentatge de recuperació de residus generats i separats selectivament aconseguint arribar al 55,48%. Tot i generar més residus per habitant, els separem més selectivament, aconseguint així un percentatge més alt que la resta de Catalunya.

Actualment la Conca de Barberà és una de les comarques de Catalunya que més recicla. Del balanç en destaquen també la consolidació de les proves pilot realitzades a Rocafort i a Montblanc, com són els contenidors intel·ligents i la recollida porta a porta respectivament. A les quals, aquesta tardor s’hi afegirà ja la resta de poblacions de la comarca.

Durant aquest trimestre de 2020 s’han recollit un total de 2.663 tones de residus sòlids urbans a la comarca. Del total de residus recollits, gairebé 1.500 tones s’han recollit selectivament i 1.180 s’han dipositat a la fracció resta.

Amb les dades obtingudes durant aquest període del 2020, s’observa una tendència positiva de la població a recollir selectivament les seves escombraries, ja que de tots els residus que es generen se’n recuperen més de la meitat, és a dir, els residus que van a parar a l’abocador s’estan reduint considerablement, i aquests, es recullen separadament en els contenidors de recollida selectiva.

1 COMENTARI

  1. També augmenten els rebuts de la brossa!!!
    Ho haurem de fer pitjor per que els rebuts baixin?
    A la Conca es paga més pel rebut d’escombraries que a Reus o Tgn.
    Quina màfia!
    Guanyi qui guanyi les eleccions al Consell Comarcal, fa anys i panys que sempre hi ha el mateix conseller comarcal de medi ambient.

Comments are closed.