El municipi de Senan ja ha licitat la construcció i el desenvolupament per a la desconnexió de la xarxa elèctrica de Fecsa Endesa i així poder-se generar tota l’energia que necessitin en l’àmbit municipal.

El consitori crearà una xarxa interna que permetrà connectar els serveis municipals, tot el que depèn de la factura elèctrica de l’Ajuntament com són els pous, enllumenat públic, dependències municipals, excepte l’edifici de l’Ajuntament. Amb diferents instal·lacions fotovoltaiques del mateix consistori podran alimentar les diverses dependències i tenir una sobirania energètica municipal. Es preveu que l’obra duri uns 3 mesos.

L’Ajuntament també ha aprovat construir una nova caseta de serveis on hi haurà les bateries per emmagatzemar l’energia, a més a més, és d’on es controlaran els equipaments elèctrics. Amb aquesta nova caseta també s’instal·laran mòduls fotovoltaics per tal de complementar la resta de plaques.

ÀUDIO: Carme Ferrer, alcaldessa de Senan, explica el projecte.

La despesa més important que tenia l’Ajuntament fins ara era la climatització, tot i això aquest hivern passat van instal·lar un sistema de calefacció que funcionés amb pèl·let i això va fer disminuir el cos de fer funcionar la climatització. Fa uns anys també es va reduir 5,5 vegades el consum d’energia només canviant l’enllumenat públic a LED.

ÀUDIO: Ferrer argumenta que és un projecte que ve de lluny però que fins aquesta legislatura no s’ha pogut tirar endavant.