Per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19, la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimecres que “les persones de més de sis anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat”.

Com ja s’havia avançat, el PROCICAT estableix que l’ús d’aquest element de protecció haurà de ser generalitzat, al marge de determinades excepcions com la pràctica d’esport, beure, menjar o per a persones amb problemes respiratoris als quals no els sigui recomanat l’ús de la mascareta. Incomplir la norma podrà comportar a partir d’aquest dijous multes de fins a 100 euros.

La Generalitat endureix així la normativa i fa el toc d’alerta reaccionant als brots ja confirmats a Catalunya, especialment al Segrià. La portaveu i consellera de la Presidència ha volgut insistir que “des del Govern prendrem totes aquelles decisions que siguin necessàries; però sempre tenint en compte les dades epidemiològiques i els criteris de les autoritats sanitàries”. I ha recordat la importància de l’ús de la mascareta, distància i higiene de mans per evitar el contagis.