La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola posarà a l’abast de tothom els llibres descatalogats que durant els mesos de maig i juny s’han retirat durant procés d’esporga de llibres, en què es descataloguen seguint les indicacions de la Central de Biblioteques. Aquests títols comprenen llibres de diferents temàtiques i que són encara d’interès públic, però no tenen cabuda en l’actualització.

S’hi poden trobar títols de diferents temàtiques: religió, filosofia, educació, física i química, agricultura, medecina, gastronomia, art, pintura, música, esports, literatura, geografia, entre d’altres. En aquesta selecció, no hi ha títols de novel·la ni llibres infantils. Una acció amb l’objectiu d’actualitzar el fons bibliotecari oferint l’espai necessari per a les noves incorporacions, més útils, de qualitat i adequat a les necessitats dels usuaris.

Per aquest motiu, la Biblioteca de l’Espluga, proposa per primer cop l’accés públic a aquests recursos, en una setmana en què el pati de l’Antic Hospital es convertirà en una gran llibreria oberta a la ciutadania i on els usuaris interessats podran endur-se els
exemplars que els hi interessin. L’activitat es desenvoluparà seguint els protocols i les mesures de prevenció i indicacions de les treballadores municipals.

Totes aquelles persones interessades en aquesta activitat podran anar a l’Antic Hospital durant el dijous dia 9 i divendres dia 10 de juliol en l’horari d’estiu de la Biblioteca (de 9.30h a 13h i de 16h a 18.30h). Abans d’entrar a l’espai, degudament senyalitzat, es demanarà als usuaris l’ús de mascareta, que s’apliquin el rentatge de mans amb gel hidroalcohòlic i no tocar els llibres durant la seva visita. L’entrada serà pel carrer Torres Jordi, número 16. Aquesta iniciativa rep el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.