Des del divendres 10 de juliol Montblanc comptarà amb una nova visita guiada centrada en l’atractiu patrimonial, la vida quotidiana i l’activitat enogastronòmica.

La situació derivada de la crisi sanitària de la COVID-19 va fer suspendre les visites guiades des del 13 de març. En el moment de reprendre-les s’ha optar per una redefinició que té en compte les recomanacions de les autoritats turístiques i les sanitàries. En aquest cas, s’han seguit els protocols redactats per l’ICTE (Instituo para la Calidad Turística Española) que són els que ha aplicat la Direcció General de Turisme.

El procés de creació de la nova visita guiada ha estat molt innovador i ha volgut comptar amb la participació de potencials usuaris d’aquest servei. És per això que es va habilitar una enquesta a www.montblancmedieval.cat que es va vincular al sorteig d’una estada de cap de setmana a Montblanc. Tot plegat es va promocionar a través d’una campanya microsegmentada a través de Facebook.

Es van obtenir 1.778 respostes que han ajudat a definir una nova proposta de visita guiada a Montblanc adaptada a la nova realitat sorgida després de l’esclat de la pandèmia de la COVID-19. La durada, els continguts, els horaris i, fins i tot, el preu s’han obtingut a partir dels resultats d’aquestes enquestes.

Les principals característiques de la visita són: La visita es farà cada dia de la setmana, a les 10h en castellà i a les 11h en català. Els dimecres a les 19h en francès. El màxim per cada visita serà de 15 persones. El punt de trobada i de sortida és l’Oficina de Turisme, davant la Catedral del Vi de Montblanc, es passejarà per carrers i places evitant aglomeracions, fent les explicacions en espais amplis i poc transitats, i visitant una torre de la muralla (la de Pere III) i un tram del pas de ronda (el que arriba a la torre-portal de Sant Jordi). L’usuari de la visita pot triar si en acabar aquest recorregut vol fer una degustació enogastronòmica consistent en un tast gastronòmic i dos tastos de vins de la D.O. Conca de Barberà.

El sistema de reserva és exclusivament a través del web turístic de Montblanc on s’ha habilitat un formulari específic que cal ompli Posteriorment des de l’Oficina de Turisme es confirmarà i s’informarà l’usuari com pot fer el pagament: per transferència bancària o bé amb targeta de crèdit presencialment a l’Oficina de Turisme.

Per a fixar el preu també es va tenir en compte en l’enquesta realitzada i el ventall és el següent: adults 12€ la visita amb tast i 8€ sense tast; joves (de 7 a 17 anys), amb tast 6€ i sense tast 4€; i infants fins a 6 anys, gratuït. La nova visita guiada no es podria fer sense comptar amb la implicació dels Guies de Montblanc i dels establiments col·laboradors on es fa el tast. Després de quatre mesos d’inactivitat tots plegats emprenen aquest repte amb molta il·lusió.