El casal d’estiu i activitats esportives que impulsa cada any l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí s’ha posat en marxa aquest dilluns amb 55 nens i nenes de 6 a 12 anys. Una proposta que ha estat condicionada per la situació sanitària.

L’edició del casal d’estiu d’aquest any ve marcada per l’establiment de protocols per a la prevenció de contagis a causa de la pandèmia de la Covid. És per això que l’empresa Drac Actiu va decidir realitzar el casal pels nens i nenes de 6 a 12 anys. En tot l’Ajuntament de l’Espluga i l’AMPA Martí Poch van preparar un altre casal d’estiu per nens i nenes de 3 a 6 anys, ja que en un principi les mares i els pares s’havien queixat, finalment, però, aquest casal no s’ha arribat a celebrar per falta d’inscrits.

Els protocols més destacats d’enguany són la reducció dels grups a un màxim de 10 persones, el que ha obligat a estendre els casals a diversos espais del municipi com és l’antic institut i el pavelló del Casal, també de la piscina municipal, que es desinfecten i ventilen diàriament, i el seguiment de l’estat de salut dels participants.

Pel que fa a les activitats, estan vinculades a l’acompanyament emocional, els aprenentatges lligats a la curiositat, la creativitat, la participació, el joc i el treball en equip, entre d’altres.