Oriol Pallissó és el nou president de la Federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Conca de Barberà. Si bé ja presidia la junta gestora des de finals de l’any passat, el congrés celebrat aquest dissabte el va escollir oficialment. El regidor a l’Ajuntament de Montblanc presidirà el partit per desplegar les polítiques d’ERC al territori.

La nova Federació Comarcal que encapçala Oriol Pallissó Balanyà com a president, també compta amb Pere Lluís Roselló Liviano com a vicepresident; Josep M. Vidal Minguella i Anna March Farré, secretari d’organització i adjunta; Enric París Daran i Helena Querol Cortés, secretari de finances i adjunta; Judit Pere Cantó i Ricard Miquel Cabestany, secretària d’imatge i comunicació i adjunt; Aida Morgades Agüera, secretària de dones; Ramon Mullerat Figueras, secretari de ciutadania; Maria Carme Casas Enrich, secretària d’acció política, i Marc Roca Banet, secretari de transició ecològica).

Oriol Pallissó exposa que “treballarem per fer evident que formem part d’un partit eminentment independentista d’esquerres, i que malgrat compartir molts punts en comú amb altres partits sobiranistes, podem admetre una unitat d’acció però no una pretesa unió que en realitat és una absorció o dissolució”.

Segons el nou president, “reiterem la intenció de fer valer sempre i exercir aquest independentisme d’esquerres que treballarà per no deixar ningú enrere”. Pallissó promet treball constant: “Ens esforçarem per fer més gran el partit a la comarca, els nostres simpatitzants han d’identificar Esquerra a la Conca com una eina útil que està al seu servei i que dona resposta a les inquietuds que puguin plantejar”.

Els principals objectius de la nova executiva són: el desplegament de les energies renovables, però dins d’un model que tingui en compte criteris de massificació i respecte pel paisatge, i s’esforci per treballar i fer efectiu el concepte de sobirania energètica; aplicar les polítiques d’igualtat i denunciar les actituds abusives; impulsar polítiques de desenvolupament rural que impedeixin el despoblament, i lluitar contra la precarització del món laboral a la Conca.

El 5 d’octubre de 2019, neixia una junta gestora a la Conca de Barberà que tenia com a objectiu reorganitzar l’estructura comarcal del partit fins la celebració del congrés. Durant aquest temps, ha aconseguit sumar una representació comarcal extensa amb persones de Santa Coloma de Queralt, l’Espluga de Francolí, Rocafort de Queralt, Solivella, Blancafort, Montblanc i Sarral, augmentar el nombre de militants i fer llistes municipals en gairebé tots els 22 pobles de la comarca, que van donar com a resultat 7 alcaldies, que en seran 8: Blancafort, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Rocafort, Senan, Solivella, Santa Coloma i Sarral (2021). També es van aconseguir 9 consellers/es comarcals i una diputada a la Diputació de Tarragona de cara a la segona part de l’actual legislatura (2021-2023).