Sarral comptarà properament amb un equipament bàsic i llargament esperat: una sala per a vetllar els difunts. Actualment, les vetlles s’han de fer en altres poblacions del voltant. Com ara el tanatori de Montblanc, amb els inconvenients pràctics i la llunyania emocional que això comporta a familiars i amics. 

Jaume Fornés, alcalde de Sarral, explica: «Som un poble de 1.700 habitants i la sala de vetlles és necessària. És un servei bàsic i per aquest motiu hem apostat perquè la gestió sigui municipal. Qualsevol veí podrà contractar els serveis de la funerària que desitgi, i aquestes empreses seran les que llogaran a l’Ajuntament l’ús de la sala. Els preus de cada funerària varien molt, però el servei de la sala serà un preu fix i públic, perquè l’establirà l’Ajuntament de Sarral».

La sala de vetlles s’aixecarà en sòl de propietat municipal, al costat del cementiri i a peu de carretera. L’equipament funerari tindrà quasi 300 metres quadrats: una sala principal de 170 m2, cotxera, sala pel difunt, un aparcament pels familiars, vestíbul, serveis i també un porxo de 40 m2 amb un gran jardí a l’entrada. El disseny arquitectònic inclou l’alabastre, un guix emblemàtic i de llarga tradició artesana que perviu a Sarral. Concretament, se n’inclourà un banc i se’n folraran algunes de les parets del nou edifici funerari.

El projecte era un compromís electoral tant la FIC com d’ERC – que comparteixen ara el govern- i es va aprovar inicialment en el ple municipal celebrat dijous passat. Es preveu que les obres puguin estar acabades a finals d’enguany i l’edifici s’acabi just abans de l’estiu vinent. La inversió és de 430.000 euros, finançats pel Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

Cementiri de Sarral. Autoria: Ajuntament de Sarral.