Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 2 de juliol, a Santa Perpètua de Gaià, dos homes de 25 i 36 anys, de nacionalitat albanesa i domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar el passat mes d’octubre quan els mossos van intervenir una plantació d’unes 1.100 plantes de marihuana en una finca que estava situada a la vora del riu Gaià, en una zona coneguda com a Molí del Rei (Santa Perpètua de Gaià).

A la finca també van localitzar un cobert amb tubs de plàstic per assecar els cabdells i una estació de bombeig per extreure aigua del riu i poder regar la plantació.

Arran aquests fets es va obrir una investigació per tal d’identificar els responsables de la plantació. Passats uns mesos, els agents van detectar que s’havia cultivat una altra plantació en el mateix espai.

Per aquest motiu es va muntar un dispositiu policial que va permetre, el passat 2 de juliol, identificar els responsables. Després de vigilar la finca i acreditar que hi havia dos homes fent tasques pròpies de jardineria i cuidant la plantació va ser quan els mossos van detenir-los per un delicte contra la salut pública.

A primera hora del matí del dia següent, els agents van desmantellar la plantació d’uns 400 m2 de superfície i amb un total de 6.498 plantes d’uns 120 centímetres d’alçada. Així mateix, en un petit  terreny a un nivell inferior de la plantació i més proper al riu també es van comissar 18 safates on hi havia 2.016 esqueixos destinats a ser utilitzats al camp de cultiu per substituir les plantes que s’anaven arrencant.

Els detinguts van passar el 4 de juliol a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Plantació de marihuana a Santa Perpètua de Gaià (Imatge: Mossos d’Esquadra)