Aquest curs 2019-2020 s’estrenava una nova activitat al Casal de l’Espluga de Francolí, les classes de teatre, amb 35 alumnes, repartits entre el grup dels infants, els joves i els adults.

Malauradament, els cursos dels infants i joves, classes plantejades com una extraescolar de tot el curs, van haver-se d’aturar a mig març a causa del Covid19 i el confinament, deixant dos grups de nens/nenes i joves a mitges, amb unes obres de teatre i escenes a mig assajar i que no podran ser representades davant el públic aquest curs.

Les classes de teatre del Casal no estan enfocades a l’espectacle final, sinó que durant el curs es treballa l’expressió corporal, l’expressió oral, exercici teatrals i moltes improvisacions, però ha estat una llàstima no poder arribar a l’objectiu final del teatre que és representar un espectacle davant del públic.

Malgrat aquest final escapçat d’aquests cursos de teatre, la valoració, per part del Casal de l’Espluga, entitat organitzadora, i la professora de teatre l’Ester Majós, és positiva, ja que la resposta dels infants, joves i adults, ha estat molt bona i l’assistència a les classes ha estat molt constant.

Pel que fa als cursos d’adults, aquest primer any se n’havien organitzat dos: un d’iniciació i l’altre avançat, de 9 classes cada curs. El primer curs es va poder fer amb normalitat, però el segon curs avançat també es va veure afectat per la pandèmia i varen quedar dues classes pendents.

La proposta que va fer la professora de teatre, Ester Majós, va ser la de proposar fer una sessió matinal i experimental al mig del bosc.

A finals de juny es va dur a terme al bosc de Castellfollit, una proposta diferent al mig de la natura. Els exercicis proposats per la professora van ser relacionats amb l’entorn, es van aprofitar els arbres i el bosc per realitzar improvisacions i escenes que van esdevenir molt diferents de les que s’havien fet a dins l’aula. Aprofitant l’amplitud del bosc es van fer exercicis de màscara neutra que van agafar una altra dimensió amb l’entorn, els arbres van ser els protagonistes per treballar de forma individual els estats d’ànim i sentiments i una de les tarimes de fusta de l’itinerari terapèutic del barranc de Castellfollit es van transformar en escenari per representar les improvisacions. La sessió es va acabar amb un dinar informal a l’àrea de lleure de Castellfollit.

De cara al curs vinent, el Casal de l’Espluga seguirà apostant per l’Escola de Teatre i es tornaran a oferir diferents cursos anuals de teatre per infants i joves, altres d’intensius per adults i alguns tallers més especialitzats.

Imatge: Cedida